Thysa Zevenbergen

Blog by Thysa Zevenbergen about Thysart news

Follow along as Thysa Zevenbergen tells her story as a vanlife illustrator and artist. Her adventures on the road traveling in her beloved mercedes 207D, her artshows and her books written together with Ru de Groen.

Breaking news! Het Spaanse dorp Polopos, RTL 4

In the summer of 2019 Thysa Zevenbergen will be followed by a Dutch reality TV show called Het Spaanse Dorp: Polopos. Together with her partner in crime Wijnand Boon they will renovate an old town house and turn it into an Artist Residence.

More information here:

https://www.goingvanywhere.com/about-casa3

Thysa (32) & Wijnand (42)

Nomaden

Thysa en Wijnand zijn vijf jaar samen. Het stel heeft jarenlang in Amsterdam gewoond, totdat zij besloten dat het tijd werd voor wat anders. Een jaar geleden hebben ze een oude bus gekocht en omgetoverd tot rijdend woonhuis. Daarmee trekken ze door Europa en maken ze culinaire video’s. Thysa is kunstenares en kinderboekenschrijver. Wijnand is een veelzijdige man met veel passies en heeft eerder een voettocht van 8000 kilometer door Europa gelopen. Het is een creatief stel dat in Het Spaanse Dorp hun bus maar wat graag wil omruilen voor een huis.

Businessidee voor ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’

Thysa en Wijnand willen een ‘Artist in Residence’ opzetten voor kunstenaars die in Het Spaanse Dorp willen werken. Ze hopen dat deze artiesten geïnspireerd raken door de rust en de schoonheid van de omgeving. Ze openen hun deuren voor schilders en schrijvers, maar ook voor bijvoorbeeld koks of muzikanten. Vanuit hun passie voor koken en kunst willen ze workshops organiseren voor toeristen. Daarnaast willen ze een koffiehuis openen waar de inwoners, passanten, toeristen en uiteraard kunstzinnige gasten elkaar kunnen ontmoeten.