Thysa Zevenbergen

Blog by Thysa Zevenbergen about Thysart news

Follow along as Thysa Zevenbergen tells her story as a vanlife illustrator and artist. Her adventures on the road traveling in her beloved mercedes 207D, her artshows and her books written together with Ru de Groen.

KUNSTZINNIG EDAM, Lingerzijde, Edam

IMG_6663.JPG

Kunstzinnig Edam

Thysa Zevenbergen (geboren in 1987) maakt zwaar technisch werk dat haar reizende opvoeding en levensstijl weergeeft, haar fascinatie voor architectuur is hier door ontstaan. Opgegroeid in Nederland, de Verenigde Staten en Frankrijk, werd zij continue blootgesteld aan een brede reeks architectuur, wat haar heeft geïnspireerd tot een carrière in de kunst. Haar oeuvre bestaat uit stadsgezichten van verschillende iconische steden zoals Londen, New York, Amsterdam en Hongkong. Deze werken strekken van monochroom naar felle olieverf kleuren en tekeningen. Zevenbergen voegt haar interesse en enthousiasme voor architectuur en fotografie samen met een kracht in tekenvaardigheid om een ontroerende voorstelling van steden te maken. De techniek van de “Vliegende ramen” is ontstaan na een fiets ongeluk in 2010. Gedurende het herstel hier van waarbij Zevenbergen maanden binnen moest zitten voelde de kunstenaar zich opgesloten zowel fysiek als emotioneel.

De “Vliegende ramen” werden een symbool voor haar verlangen om deel te nemen aan het stadsleven. Dit symbool is terug te vinden in al het werk van de kunstenaar na dien.

Vandaag exposeert Zevenbergen een aantal stadsgezichten van Edam gemaakt in haar huisstijl.